En iyi yazılımcılar hangi ülkede?

Amerika Birleşik Devletleri, dünyanın en çok tanınan teknoloji markalarının bir çoğuna ev sahipliği yapmasına rağmen, en iyi yazılım geliştiricilere sahip değil. Hindistan'da yazılımdaki liderliğini çoktan kaptırmış durumda. Türkiye'nin durumu ise ne iyi ne de kötü. İşte en iyi yazılım geliştiricilere sahip ilk 50 ülke.
Kod tabanlı blog ve işe alım platformu HackerRank tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Programlama disiplinleri açısından Çin ve Rusya en yetenekli geliştiricilere sahip. Çinli geliştiriciler matematik, fonksiyonel programlama ve veri yapısında, Rus geliştiriciler ezme (crush) algoritmalarında son derece yetkin.
HackerRank blog' ta yayınlanan yazıda, blog'ta yayınlanan tüm zorlukların çözümünde Çin %100 lük bir ortalama başarı göstermiş,  Rusya, biraz geriden %99.9 ortalama yakalamış. İlk 10 ülke sıralamasında 7 Avrupa ülkesi var. 50 ülkeyle sınırlı listede Japonya ve Tayvan'ın hızla yukarılara tırmandığı gözleniyor. 1.5 milyon geliştiricinin bulunduğu toplulukta, en iyi 50 ülkenin arasında Amerika ve Hindistan sıralamada 28. ve 31. sırada. Bu iki ülkenin ortalama puanı ise sırasıyla %78 ve %76.
HackerRank blogu, 2008'den beri programlama ile ilgili görevler yayınlamaktadır. Amazon ve IBM de çalışmış iki yazılım mühendisi olan HackerRank'ın kurucularının amacı, geliştiricilere programlama ile ilgili görevler yayınlayarak şirketlere potansiyel işe alım için yetenek havuzu oluşturmak. Aynı zamanda, 15 alan konusu ve 35 programlama dili üzerinde geliştiricilerin pratik yapmalarını, yeteneklerini geliştirmelerini sağlamak, becerilerini uygulama fırsatı vermek. Algoritma geliştirmek, alan konularından en popüler olanı ve tüm geliştiricilerin %40'ı bu alandaki testleri tamamlıyor. Veri sıralama (Sorting data), dinamik programlama ve mantık-tabanlı (logic-based) konularında verilen görevleri tamamlamak için programcılar istedikleri programlama dilini seçebiliyor. HackerRank'tan Ritika Trika, Algoritma geliştirme bölümüne olan ilginin nedenini "Algoritmalar iyi kod yazmak için çok önemlidir. Bu yüzden kodlayıcılar algoritma konularında pratik yapmak istiyor olabilirler" diye blog'ta açıklıyor. Java ve veri yapıları (data structures) konularında verilen görevler ise geliştiricilerin %9'u tarafından tamamlanmış. Yapay zeka, Google ve Microsoft gibi büyük teknoloji şirketlerinin dışında pek rağbet görmediği halde, %2.9 tamamlanma oranıyla ilk 10 alan konusu içine girmeyi başarmış.



Kaynak : https://arc.applause.com/2016/08/30/best-software-developers-in-the-world/